Een schildervakantie in de Spaanse Pyreneeën of een dagje BarcelonaHet is maar waar je voor kiest. Een schildervakantie in Spanje is een geweldige ervaring. Wat wil je ook in een land met zoveel cultuur en een landschap dat afwisselender is dan waar ook in Europa. Denk aan de machtige Pyreneeën, die het land van de rest van Europa scheiden en de honderden stranden van noord naar zuid. Vergeet ook niet het zuiden met Andalusië, waar je de herfst en winter prima kunt vertoeven.
Ook zijn er prachtige steden en veel musea. Een dagje Figueras, de stad van Salvador Dali of een dagje Barcelona, de stad van Gaudi. Het is allemaal leuk om te doen en te zien.
Ook de Canarische eilanden en de Balearen behoren tot Spanje en zijn ideale plaatsen om je terug te trekken voor een heerlijke creatieve vakantie.

In de Spaanse schilderkunst zijn drie namen bijzonder bekend nl. de 17de eeuwse hofschilder Diego de Vélazquez, Francisco de Goya en de 20ste-eeuwse Pablo Picasso. El Greco wordt ook genoemd, maar komt van oorsprong niet uit Spanje. In Prado, het museum in Madrid, zijn veel van hun kunstwerken te zien. Picasso behoorde samen met Joan Miró en Salvador Dali tot de Franse school. Allen zijn ze gespecialiseerd in de zo bekende Moderne Kunst.

Netzo als in andere landen zijn ook in Spanje Nederlandse kunstenaars neergestreken, die er alleen in de zomer wonen of er geheel zijn gevestigd. Ze geven leuke schildercursussen, zowel in de zomer als in de herfst of winter. Dit is ook voor de overwinteraars onder ons interessant.
Maar natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor de beeldhouwers onder ons en andere creatieve geesten.
De meeste schildervakanties zijn all-in, dwz inclusief materialen, cursus, overnachtingen, volpension en eventuele excursies.


Langs de kust zijn er talloze mogelijkheden voor een verblijf in een appartement of een landhuis. Maar op het platteland kun je kiezen voor de casas rurales. Een soort B&B's, maar dan in Spanje.
Kijk maar eens op de site van TopRural.
Je vind hier ontzettend veel huizen en andere accommodaties.

Wat ook handig is: een boek over Spanje voor de nodige informatie. De Capitool Reisgids Spanje is mooi geïllustreerd en erg duidelijk.
Kijk bij capitoolgids.nl
Wil je de gids gelijk bestellen? Kijk dan hier.


Hieronder zijn enkele vakantiebestemmingen te vinden, waar je je heerlijk creatief kunt uitleven


TALLER HDALGO
Taller Hidalgo is een centrum voor creatieve en culturele vakantieworkshops in Cazalla de la Sierra, in Andalusië.
In een prachtige omgeving met ongerepte natuur en authentieke witte dorpen, kun je een weg-van-de-stress vakantie combineren met gezellige cursussen, zoals Spaans, flamenco, koken op z'n Andaluz, schilderen en keramiek. Lees meer...

SCHILDEREN IN CATALONIË
Tekenen en schilderen in de buitenlucht is een boeiende belevenis. Het landgoed ‘La Miana’ dient als bron van inspiratie. De beelden die dit landgoed zo uniek maken zul je intens beleven. De oude kapel, vergezichten en de natuur zijn thema’s waar we schetsend, tekenend en schilderend mee om zullen gaan.


SCHILDEREN IN DE PROVINCIE ARAGON
Het dorpje Arcusa ligt ten zuiden van Ainsa in de provincie Aragon. Een paradijs voor liefhebbers van rust/natuur.
Spanje is een fantastische bron van inspiratie. In de omgeving zijn vele middeleeuwse torens en kerkjes in een overweldigende landschap met fascinerende vergezichten. Lees meer...

SCHILDEREN IN DE MOOIE OMGEVING VAN DE COSTA BLANCA
Ze brengen u naar de mooiste plekjes om te schilderen en combineren dit met een uitstekende accommodatie. U vindt er rust, ontspanning en heerlijk eten in een fantastisch programma. Een dag het programma niet volgen... of een partner, vriend(in) die niet schildert? ....geen enkel probleem, ook daar is aan gedacht.