Hoe komt een mens tot schilderenSchilderen kan een vorm van expressie zijn om dichter bij jezelf te komen en de wereld om je heen even te vergeten. Vooral in deze tijd, waar zoveel indrukken op je afkomen, is het een prima manier om je te ontspannen.
Je kunt de indrukken van alledag verwerken in een schilderij en je zult zien dat je er veel energie voor terugkrijgt!


Er zijn verschillende technieken en in het begin zul je nog niet weten welke schildertechniek het beste bij je past.
Wat je bijvoorbeeld kunt doen is op zoek gaan naar een cultureel centrum bij jou in de buurt en kijken of er introductiecursussen worden gegeven. Vaak is dit inclusief materialen en je kunt zo proberen je eigen techniek te ontdekken zonder dat je al veel materialen hoeft aan te schaffen.
Ook zijn er veel kunstenaars, die cursussen aanbieden en je helpen om je eigen schildertechniek te vinden. Vaak mag je in het begin eerst het materiaal uitproberen en later koop je de materialen via de kunstenaar of in een winkel.
Een andere mogelijkheid is om af en toe een workshop te volgen en thuis je eigen idee verder te gaan ontwikkelen. Dit is wel moeilijker, maar ook leuk om te doen.

Wil je helemaal niet moeilijk doen, maar gewoon lekker bezig zijn met verf en kleuren, dan zijn er verschillende kant en klaar produkten, zoals schilderen op nummer. Dit zijn kant en klare pakketten en te koop bij allerlei creatieve winkels. Kijk maar eens bij PIPOOS

De 3 meest voorkomende technieken zijn:
- aquarelleren
- schilderen met olieverf
- schilderen met acrylverf

Bij elke manier van werken heb je andere materialen nodig, vooral de dragers en de penselen zijn hierbij belangrijk. Ook is het handig om je een beetje in de kleurentheorie te verdiepen, zodat je begrijpt hoe je de verf het beste kunt mengen.

En als je alweer wat verder bent en het is je lust en je leven geworden dan is er niets leukers om een keer op schildervakantie te gaan. Heerlijk het land, de natuur en cultuur verbinden met je hobby! Er zijn veel kunstenaars, die hun mogelijkheden op dit gebied aanbieden.